Mobilegeddon – Google ändrar sin sökalgoritm

Det har varit på tapeten en längre tid men nu står det helt klart att Google från och med den 21 april kommer att värdera mobilanpassade hemsidor högre på den organiska träfflistan mobilt.

Vissa kallar denna uppdatering för ”Mobilegeddon” och om man har en betydande del mobiltrafik till sin webbplats och saknar en mobilanpassning så kommer man att påverkas negativt genom att sjunka eller kanske till och med försvinna från de organiska sökresultaten.

Viktigt är att komma ihåg att rankingen på vanliga datorer och surfplattor inte påverkas, utan bara mobiltelefoner. Ligger ni högt på sökord idag vid en sökning från en stationär dator så kommer ni troligen att ligga kvar där även efter denna förändring.

Saknar ni mobilanpassning och vill lägga till detta?
Kontakta då oss snarast möjligt.

Kommentarer är stängt