Ny hemsida?

Om du vill att din webbplats ska hålla sig fräsch och följa några av de senaste trenderna föreslår vi att du uppdaterar din webbplats design och layout var 2-3 år. Även om små förbättringar ofta är nödvändiga för lyfta fram specifika budskap eller innehåll, anser vi inte att det är nödvändigt att uppdatera utseendet varje år, även om det kan bidrar till att upprätthålla en fräsch look. När ni har er hemsida hos oss på 3DG Webbpartner så ligger ni i ett CMS, content management system, vilket innebär att en designuppdatering ofta är billigare att genomföra än att bygga en helt ny sida från grunden. En designuppdatering kan förbättra ett företags varumärke och förbättra besökarens inställning till företaget.

När det kommer till modern design finns det saker som blommar upp och vissnar lika fort, sedan finns det saker som får fäste. Nedan listar vi några av de trender som vi har sett senaste tiden och som vi förutser få se mer av under det kommande året.

1 Responsive Web Design

Att skapa en responsiv webbplats är nu det bästa sättet att genomföra en mobilanpassning. Istället för att behöva handskas med en helt separat uppsättning av innehåll och en ny design, kan du utnyttja befintligt innehåll som svarar på upplösningen av den enhet du använder. Mobil, läsplatta och datoranvändaren kan alla se samma innehåll med en annan layout som har utformats speciellt för deras skärmstorlek och enhet. En andra uppsättning av innehåll är inte nödvändigt med en responsiv hemsida eftersom det kommer att formatera din webbplats innehåll för att fungera även med mobila webbläsare. Borta är det tidsödande momentet att att ständigt ändra en andra uppsättning av innehåll.

Exempel: Den här sidan! Ta hörnen av din webbläsare och krympa bredden på skärmen för att simulera vad tabletter och andra mobila enheter kommer att se. Du måste ha en modern webbläsare för att se det (Chrome, Firefox, Safari, IE 9 +).

2 Platt UI

Platt UI, eller platt användargränssnitt, är en växande koncept inom webbdesign och ses idag på många webbplatser. Denna teknik fokuserar mycket på innehåll och ger en grundläggande design med mindre störande element. Den tidigare trenden med rundade hörn, skuggor och objekt som skulle se ut och känns som riktiga saker håller snabbt på att ersättas av platt UI. Färre bilder och enklare designelement kan jämställas med snabbare laddningstider, som hjälper de som kommer att ladda platsen på en långsammare anslutning med en mobil enhet. Apples nya mobila operativsystem, iOS 7, Googles Gmail, Facebook och Windows 8 är alla exempel på gränssnitt som har genomfört platt UI, och fler lär följa.

3 Teckenstolekar

Skärmarnas ökande upplösning under de senaste åren har lett till ett behov av att öka teckenstorlek för att göra texten mer lättläst och tydlig. Med dessa ökade upplösningar, är 12 punkters teckensnitt inte lika lättläst som det brukade vara. Detta har infört ett varierande antal storlekar för text, inklusive mycket större rubriker som är tydliga och koncisa. Stora rubriker gör en snabb, omedelbar effekt på läsarna och kan bättre förmedla målet med din webbplats. Om en webbsida är för mångordig, kan en läsare väljer att inte ta sig tid att läsa den. Stor typsnitt kan hjälpa till att göra rubriker som intresserar läsaren och dra dem längre in i texten. Den genomsnittliga läsaren bestämmer inom några sekunder om en webbplats är värd att utforska, så dessa stora rubriker kan hjälpa till fånga uppmärksamheten hos läsarna och dra dem till annat innehåll på webbplatsen.

4 Stora bakgrundsbilder

Fram till bara för några år sedan var bakgrundsbilder ett otyg, tog evigheter att ladda och gav ofta hemsidan ett mindre atraktivt utseende. Dessa bakgrunder var ofta mer störande och irriterande än att faktiskt hjälpa till med att förmedla ett tydligt budskap. Men med snabbare internetuppkopplingar, är den tid det tar att ladda en sida inte den samma som för 5-10 år sedan. Stora bakgrundsbilder är inte längre en fråga om laddningstid, utan mer en fråga om huruvida bakgrundsbilden passar med webbplatsen. Med rätt design och bild, kan bakgrundsbilder i dag smälta samman med övrig konstruktion och faktiskt förbättra upplevelsen av webbplatsen.

5 Tredjepartstjänster

Vi har ofta kunder kommer till oss med stora idéer som de vill ha lösningar för. I stället för att uppfinna hjulet varje gång, kan vi lita på tjänster från tredje part som redan har löst problemet för oss. Om någon snabbt vill lägga upp uppdateringar i realtid på deras hemsida och sociala medier från sin mobila enhet, kan vi lita på Twitter eller Facebook för att göra det genom att skapa en feed på hemsidan som drar från dessa tjänster för att visa uppdateringarna. Om en webbplatsadministratör vill skicka bilder från en händelse, kan vi integrera Instagram eller Flickr, som automatiskt kommer att uppdatera hemsidan. Tjänster från tredje part kan också komma till hands för att visa video på en webbplats, eller samla in statistik om besökare på en webbplats. Med hjälp av tjänster från tredje part kan ge din webbplats tillgång till fantastisk, robust programvara som kan lösa många förhoppningar och drömmar.

6 Scrolling

I dag äger var och varannan en smartphone och trots att deras skärmar har blivit större så har de relativt små skärmarna ändå tvingat läsare att scrolla mer för att läsa hela innehållet på en sida. Detta har i sin tur lett till att användarna har vant sig vid beteendet, vilket har släppt på behovet av att hålla allt innehåll "högt upp" på webbplatser.  Besökare scrollar idag ned på en  webbplats för att läsa mer information, vilket kan öppna upp möjligheter för layouten på din webbplats. En längre hemsida med flera designelement kan hjälpa till att förmedla ytterligare information till läsaren, dock kan längre sidor också jaga bort läsare om de är belamrad med innehåll. År 2014, håll utkik för längre, genomtänkta sidor, och fundera på hur du kan engagera besökare genom att uppmuntra dem att scrolla.

Kommentarer är stängt